Rúru predhrejeme na 200 ° C. Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody s trochou soli a privedieme k varu.
Ingrediencie
2 balenia Garden Gourmet Veggie Rondo špenát a syr
500 g zelenej špargle
400 g tekvice hokkaido
2 stredne veľké cibule
1 červená cibuľa
500 g menších zemiakov
olivový olej na smaženie
soľ a čierne korenie
4 vetvičky čerstvého tymiánu
2 lyžičky drvených semienok fenikla
2 lyžice semienok granátového jablka
2 lyžice vlašských orechov
Zeleninový pekáčik so špenátovo-syrovým Rondom
Príprava
1. PREDEHRAJTE RÚRU A DAJTE VARIŤ VODU
2. PRIPRAVTE SI ZELENINU
"Drevené" konce špargle (cca 3 cm) odrežeme. Špargľu oblanšírujeme ponorením do vriacej vody asi na 1 minútu. Zemiaky predvaríme cca 3 minúty. Nakrájame tekvicu (nie je nutné ju šupať), predvarené zemiaky, fenikel a červenú cibuľu na prúžky.
3. DAJTE PECT ZELENINU A ZEMIAKY
Zeleninu a zemiaky rozprestrieme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou, korením, lístkami tymiánu a drvenými semienkami fenyklu.
4. PEČTE 30 MINUT
Zeleninu a zemiaky pečieme asi 30 minút, kým nebude hotová. Ak je to potrebné, v polovici pečenia opatrne premiešame.
5. PŘIDAJTE ŠPENÁTOVO-SYROVÉ RONDÁ
Špenátovo-syrové rondá pridáme k zelenine asi 12 až 14 minút pred koncom pečenia, alebo ich samostatne pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.
6. OZDOBTE A PODÁVAJTE!
Nakoniec ozdobíme granátovým jablkom, drvenými vlašskými orechmi a podávame.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
63.9 gramov
energie
470.9 kilokalórií
tuky
17.4 gramov
proteín
19.3 gramov