Polovicu špenátu a jarnú cibuľku rozmixujte s mliekom a vajíčkom najemno v mixéri. Do vzniknutej zmesi primiešajte múku, trochu soli a korenie.
Ingrediencie
2 balenia Garden Gourmet Vegánsky tuniak 175 g
200 g čerstvého umytého špenátu
250 ml rastlinného mlieka, napr. ovseného alebo mandľového
125 g múky alebo celozrnnej pšeničnej múky
1 veľké vajíčko alebo vegánska alternatíva
1 zelené jablko (Granny Smith)
3 jarné cibuľky
½ uhorky
½ červenej cibule
soľ
korenie
olivový olej na opečenie
1 lyžica vegánskej majonézy
200 ml vegánskeho jogurtu
1 lyžica kôpru
Zelené palacinky s Vuniakom
Máte chuť na niečo nové? Vyskúšajte zelené palacinky s vegánskym tuniakom a lahodným jogurtovým dipom!
Príprava
1. Pripravte si cesto
2. Ide sa na palacinky
Na panvici na strednom plameni opečte 4 palacinky tak, aby farba zostala pekne zelená. Nechajte ich vychladnúť.
3. Nakrájajte zeleninu
Uhorku pozdĺžne rozrežte, lyžicou vyškrabte semienka a potom ju znovu pozdĺžne nakrájajte na približne 10 cm pásiky. Jablká nakrájajte na tenké mesiačiky a jarnú cibuľku na tenké kolieska.
4. Obložte palacinky
Na každú palacinku rozprestrite niekoľko listov špenátu, jablká, pásiky uhorky, nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku a polovicu pohára Vuniaka.
5. Čas na jogurtový dip
Nasekajte kôpor a zmiešajte ho s jogurtom a majonézou. Dochuťte soľou a korením.
6. Záverečný „tuning“
Palacinky pokvapkajte jogurtovým dipom a môžete sa pustiť do jedla.
Kulinárske tipy
Tip na cestovné balenie
Štvrtinu palacinky preložte zospodu cez náplň a potom palacinku zo strany zrolujte. Zabaľte ju do kúska papiera na pečenie alebo alobalu, aby držala pohromade. Umytý pohárik od Vuňáka použite na prepravu jogurtovo kôprového dipu.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
33 gramov
energie
443.3 kilokalórií
tuky
23.2 gramov
proteín
27.9 gramov