Začneme s prípravou zemiakov. Najskôr ich ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme piecť na papieri na pečenie do rúry, ktorú si vopred vyhrejeme na 180 °C.(Zemiaky môžete dochutiť aj vaším obľúbeným korením na zemiaky, ale dajte si pozor, aby neobsahovalo soľ a vaša príloha nebola tak vo výsledku presolená.) Pečieme približne 20 až 30 minút, kým nie sú zemiaky zlatisté.
Ingrediencie
Veggie rezeň so zemiakmi a hráškom
Neviete si predstaviť nedeľný obed bez mäsa? Náš šťavnatý a chrumkavý Garden Gourmet vegánsky rezeň vás veľmi rýchlo presvedčí o opaku. Poteší chuťové poháriky nielen vegánov, vegetariánov a priaznivcov rastlinnej stravy, ale aj tých, ktorí neodolajú poriadnemu kúsku mäsa. Zároveň je skvelým zdrojom bielkovín a vlákniny. Náš veggie rezeň je navyše veľmi jednoduchý na prípravu, tá samotná vám nezaberie viac ako 10 minút. A ak vymeníte klasickú zemiakovú kašu alebo čisté zemiaky za grilované, doplníte ich hráškom a grilovanými cherry paradajkami, vylepšená verzia nedeľnej klasiky je na svete! Táto netypická obmena bude zaručene chutiť aj deťom, aj babičkám a dedkom, keď prídu k obedu na návštevu. A vy môžete byť spokojní – nasýtili ste hladné bruchá a zároveň urobili niečo dobré a prospešné pre našu planétu.
Príprava
Kým sa nám zemiaky pečú, prepláchneme si hrášok z konzervy pod tečúcou studenou vodou a necháme ho chvíľu odkvapkať. Na panvici si mierne rozpálime olivový olej, pridáme premytý hrášok a zľahka ho opečieme.
Cherry paradajky na vetvičke sprudka opečieme na rozpálenom oleji a dusíme, kým nie sú dostatočne mäkké.
Balzamikovú omáčku si pripravíme skaramelizovaním cukru na panvici. Postupne prilejeme balzamikový ocot a červené víno. Privedieme k varu a varíme za stáleho miešania, až kým nám omáčka nezhustne.
Príprava samotného Garden Gourmet veggie rezňa je skutočné jednoduchá – nemusíte sa trápiť s trojobalom, stačí ho smažiť na panvici na miernom ohni približne 10 minút dozlatista. V polovici vyprážania rezeň otočíme. Ak vám vysmážanie veľmi nevonia, vegánsky rezeň možno upiecť aj vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 9-11 minút.
A nastáva čas servírovania! Veggie rezeň s pečenými zemiakmi podávame s balzamikovou redukciou, hráškom, grilovanými cherry paradajkami a kúskom citróna. Dobrú chuť!