Vytvoríme červené pesto (pozri tip) v kuchynskom robote alebo ho kúpime už hotové. Jednu papriku nakrájame na tenké plátky. Na plátky nakrájame tiež paradajky a mozzarellu. Odrežeme stonky z Portobello húb.
Ingrediencie
Portobello Caprese burgery
Ak hľadáte low-carb recept na grilovačku, toto je vaša šanca! Rozpáľte gril a vychutnajte si svet textúr a chutí s naším receptom na Portobello Caprese burger - vegánsky burger v žemli so šampiňónmi Portobello a naším Garden Gourmet Sensational Burgerom. Samá rastlinná dobrota s trochou žiaru, ktorá je ideálna na každé vaše grilovanie.
Príprava
Garden Gourmet Sensational burgery opečieme na grile podľa pokynov na obale. Keď sú hotové odstavíme je okraj grilu (napríklad na kúsok hliníkovej fólie), aby sme ich udržali v teple.
Portobello huby opečieme na grile z oboch strán a okoreníme soľou a korením.
Na tanier položte 4 kúsky portobella, ktoré budú slúžiť ako základ pre hamburgery. Na každý plátok naaranžujte rukolu, Garden Gourmet Sensational burger, plátok mozzarelly a paradajky.
Takmer hotový burger potrite pikantným červeným pestom a pridajte lístky čerstvej bazalky. Na všetky pripravené hamburgery položte zvyšné šampiňóny Portobello, ktoré budú slúžiť ako vrchná žemľa hamburgeru. A teraz je hotovo, môžete podávať! Prajeme vám dobrú chuť!
TIP! Domáce pikantné červené pesto Budeme potrebovať: 150g sušených paradajok, 100g pečených alebo grilovaných papriky, 4 červené čili papričky (bez semienok), 1 lyžica píniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 25g parmezánu alebo vegánského strúhaného syra, extra panenský olivový olej. Všetky ingrediencie zmixujeme v kuchynskom robote do hladkej konzistencie. Pri mixovaní prilievame postupne olivový olej a v prípade potreby dochutíme soľou.