Ryžu uvaríme, scedíme a necháme ju trochu vychladnúť. Odtrhneme listy šalátu a vložíme ich do studenej vody. Avokádo rozpolíme, zbavíme jadra a kôry a nakrájame na tenké plátky, ktoré pokvapkáme limetkovou šťavou.
Ingrediencie
1 balenie Garden Gourmet Veggie Rezančeky Mexiko
150 g ryže (nevarená)
½ červenej a ½ žltej papriky
1 avokádo
1 hlávka rímskeho šalátu
1 limetka
2 paradajky
1 malá červená cibuľa
1 čerstvá jalapeňo paprička
140 g kukurice v plechovke
200 g fazule v plechovke
pár vetvičiek koriandru
údený paprikový prášok
soľ a korenie
Burrito bowl
Vyskúšajte túto vegánsku misku burrito inšpirovanú mexickou kuchyňou s mexickými Garden Gourmet marinovanými kúskami.
Príprava
1. UVARTE RYŽU A PRIPRAVTE ZELENINU
2. NAKRÁJAJTE ZELENINU
Paradajky nakrájame na mesiačiky, fazuľu a kukuricu scedíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska.
3. ORESTUJTE PAPRIKY
Papriku nakrájame na prúžky a krátko osmažíme na panvici s trochou oleja. Dochutíme soľou a korením.
4. OSMAŽTE MARINOVANÉ KÚSKY
Garden Gourmet marinované kúsky mexiko osmažíme na oleji podľa pokynov na obale.
5. ZOSTAVTE SI SVOJU MISKU BURRITO!
Listy šalátu rozdelíme do misiek a naukladáme na ne ryžu. Potom po obvode každej misky rozdelíme všetku pripravenú zeleninu. Na vrch poukladáme opečené mexickej kúsky a posypeme štipkou mletej papriky. Misku ozdobíme čerstvým koriandrom, nakrájanou jalapeňo papričkou a mesiačikom limetky.
Nutričné informácie
REFERENČNÉ HODNOTY
Per Serving
sacharidy
121.4 gramov
energie
778.6 kilokalórií
tuky
16.2 gramov
proteín
43.3 gramov