Na panvici rozpálime rastlinný olej. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a jednu polovicu a spolu s ryžou opražíme do sklovita, prilejeme k nim do hrnca zeleninový vývar a varíme asi 15 minút.
Ingrediencie
Veggie guličky s rajčinovou omáčkou
Každý z nás si zaručene pamätá mäsové guľky s ryžou, ktoré nám varila babička, keď sme k nej prišli na prázdniny. Niektorí ich milovali, iní nenávideli. My sme sa rozhodli dať tejto slovenskej klasike nový šat a pripraviť verziu, ktorú budú milovať všetci. Namiesto mäsa sme použili vegetariánske Garden Gourmet zeleninové guličky, ktoré si perfektne rozumejú s ryžou, obsahujú množstvo proteínov vďaka sójovej bielkovine a budú chutiť nejednému všežravcovi. K vylepšeniu chutí sme pridali ešte čierne fazule a chilli pre orientálnejší nádych. Tak čo poviete, idete vyskúšať veggie guličky s rajčinou omáčkou inšpirované naším detstvom?
Príprava
Zatiaľ si pripravíme čiernu fazule. Ak si chcete fazule uvariť sami, nezabudnite ich deň vopred prepláchnuť a namočiť. V prípade, že preferujete fazule z plechovky, zbavte ich nálevu a dobre premyte pod tečúcou studenou vodou. Na posledných 5 minút ich pridajte k zmesi na panvici.
Vegetariánske guličky Garden Gourmet si osmahneme na panvici na troche oleja po dobu 4 minút, po 2 minútach ich obrátime.
Zmes ryže, fazule a cibule vyberieme z panvice. A teraz nastal čas na paradajkovú omáčku. Použijeme druhú polovicu cibule, dáme ju na 2 minúty osmažiť spolu s paprikami a chilli. Pridáme mleté čierne korenie, mletú rascu a drvený koriander, a varíme pol minúty.
Do panvice pridáme jednú celú plechovku krájaných paradajok, premiešame a varíme 15 minút.
Na posledných 5 minút pridajte pripravené Garden Gourmet veggie guličky a prepláchnutú kukuricu.
Ryžovú zmes podávame s veggie guličkami a chilli paradajkovou omáčkou a ozdobíme koriandrom.