Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Perlový kuskus na jednej panvici s gulášom

Vegetariánsky guláš z kuskusu

Serving 4 porciách
Trvanie 30 MIN
Náročnosť jednoduchý

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Veggie guličky
200 g perlového kuskusu
2 červené a 1 zelená paprika
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
700 ml zeleninového vývaru
2 plechovky nakrájaných paradajok (každá asi 400 gramov)
kvapka (vegánskej) smotany
2 ČL údenej papriky
malý zväzok petržlenovej vňate (na ozdobu)
olej na vyprážanie
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegetariánsky guláš z kuskusu

Milujeme slovenskú kuchyňu! Tradičné jedlá našich babičiek ale neváhame upravovať do modernejšej a ľahšej podoby. S využitím našich veggie guličiek si tak ľahko môžete pripraviť alternatívu k mäsovým pokrmom. Tento potešujúci guláš s kuskusom vyrobený z vegetariánskych Garden Gourmet guličiek je naozaj rýchly a jednoduchý. Uvariť ho zvládne aj úplný začiatočník a na prípravu budete potrebovať iba jednu panvicu a zopár ingrediencií! Výborná chuť našich vegetariánskych guličiek sa do guláša skvele hodí a pochutnajú si na ňom aj milovníci tradičnej verzie tohto pokrmu. Máte pripravené všetky suroviny? Ideme na to!

Príprava

1. KROK - OPÉKAJTE CIBUĽU A PAPRIKU

Najskôr si pripravte potrebné ingrediencie. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a nakrájajte nadrobno aj cesnak. Papriku pokrájajte na pásiky. Všetko opekáme dokopy v hrnci asi 10 minút na hojnom množstve oleja, posypeme mletou paprikou a ešte pár minút dusíme, kým všetky suroviny nebudú jemne mäkké. Zelenina by mala pustiť šťavu a zmäknúť, čo spôsobí, že všetky sa všetky komponenty chuťovo spoja.

2. KROK - UVARTE KUSKUS

Pridáme kuskus a vývar a privedieme do varu. Necháme dusiť asi 8 minút, kým sa kuskus akurát neuvarí.

3. KROK - OHREJTE GULIČKY

Zmiešajte guličky a pridajte obidve plechovky na kocky nakrájaných paradajok. Priveďte do varu a nechajte variť asi 5 minút, kým sa guličky úplne nerozpália.

4. KROK - PREMIEŠAJTE, OZDOBTE A PODÁVAJTE!

Dochutíme (ak treba) soľou a korením. Do gulášu vmiešame štipku smotany, ktorá jeho chuť zjemní a dodá mu požadovanú konzistenciu. Na záver posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Takto vizuálne pekne pripravený vegetariánsky guláš môžete servírovať. Bezmäsitý variant tohto obľúbeného jedla je veľmi ľahký a skvele sa hodí aj na sviatočný stôl. Zároveň ho ale pripravíte doslova za pár desiatok minút a nezašpiníte pri tom ani veľa riadu. Dúfame, že vám náš recept bude chutiť. Dobrú chuť!

Náš tip: V prípade, že nepatríte medzi veľkých milovníkov kuskusu, dá sa táto príloha nahradiť chlebom, plackami, zemiakmi, cestovinami alebo typickou slovenskou knedľou. Výber je len na vás.

Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
51 gramov
energie
370.4 kilokalórií
tuky
9.4 gramov
proteín
20.1 gramov