Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Smažíme ju na panvici s dostatočným množstvom oleja (alebo vo fritéze pri 170 ° C), kým nezíska zlatisto hnedú farbu. Po vybratí, rozložíme na kuchynské utierky, a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.
Ingrediencie
Senzačne vegánsky Portobello Burger
Predstavujeme vám náš Garden Gourmet Portobello Burger. Vyzerá rovnako ako hamburger, ale nie je to len obyčajná žemľa, ako by sa vám na prvý pohľad mohlo zdať. Je to portobello hríb so Sensational Garden Gourmet Burgerom vo vnútri! Táto vegánska verzia populárneho pokrmu obohatená o výbornú hubu nadchne všetkých milovníkov dobrého jedla a okrem klasickej prípravy v rúre, je možné ju servírovať aj z grilu. Ľahká verzia hamburgeru sa skvele hodí aj do horúcich letných dní. Ako si teda túto vegánsku pochúťku pripraviť? Nie je to nič zložitého a celková príprava vám nezaberie viac než niečo vyše pol hodiny.
Príprava
Pečené papriky nakrájame na prúžky a taktiež osušíme papierovou utierkou. Nakrájame dužinu avokáda a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Uhorku nastrúhame najemno, vytlačíme prebytočnú vodu a premiešame s jogurtom a nasekanou mätou. Vznikne nám osviežujúca zmes, ktorá sa ako dresing hodí k množstvu ďalších jedál.
Portobello huby očistíme a odstránime stopku. Smažíme ich na stredne rozpálenom oleji z oboch strán asi 5 minút. Pozor ale, aby ste ich nepripálili! Hríby sú chuťovým základom tohto burgru.
Garden Gourmet Sensational Burger pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.
Rozprestrieme prúžky pečenej papriky a avokádo na dva portobello základy. Pridáme listy špenátu, lucernu a Sensational Burger. Na hamburgery pridáme jogurtovú zmes a ozdobíme kúskami vyprážanej mrkvy. Navrch položíme ďalší potobello hríb a posypeme sezamovými semienkami. Máme hotovo, môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!