Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Teplou, právě uvařenou rýži pokapejte octovou směsí a promíchejte. Rýži nechte vychladnout dokud nebude vlažná.
Ingrediencie
Vegánske domace sushi Vuna
Chcete si spestriť piatkový večer? Už nehľadajte ďalej! Pripravte si vegánske sushi v dúhových farbách s Garden Gourmet vegánskym tuniakom. Nechajte sa inšpirovať a prekvapte svoju rodinu a priateľov týmto skvelým vegánskym sushi. Poďakujte nám neskôr!
Príprava
Priveďte panvicu s veľkým množstvom vody do varu. Špenát veľmi krátko povarte, opláchnite pod studenou vodou, sceďte a osušte. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky a blanšírujeme 30 sekúnd. Sceďte ich a opláchnite pod studenou vodou. Uhorku, papriku a mango nakrájajte na tenké pásiky.
Položte list morských rias na bambusovú podložku lesklou stranou nadol. Rovnomerne na ňu rozložte vrstvu uvarenej ryže a nechajte asi 2 palce morskej riasy nezakryté.
Rozložte pás špenátových listov zľava doprava mierne nad stredom ryže. Na to rozdeľte pásik Garden Gourmet Vuna a prikryte listami špenátu.
Prúžky mrkvy, uhorky, manga a papriky úhľadne rozdeľte oproti Vune. Pomocou podložky na sushi prevaľte ryžu cez plnku a rolku prilepte 2 cm okrajom riasy.
Sushi rolku nakrájajte ostrým nožom namočeným v horúcej vode na približne 2 cm plátky. Sushi podávajte na veľkom tanieri a posypte sezamovými semienkami! Sushi môžete doplniť nakladaným zázvorom, wasabi pastou, sójovou omáčkou alebo vyskúšajte náš kulinársky tip na dokonale sa hodiacu domácu omáčku na sushi! Vychutnajte si svoj domáci sushi výtvor!