Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Rainbow Vuna Sushi

Vegánske domace sushi Vuna

Serving 4 porciách
Trvanie 40 MIN
Náročnosť prechodný

Ingrediencie

1 balenie Garden Gourmet Vegánsky tuniak
250 g sushi ryže
4 listy nori (morské riasy).
3 lyžice japonského ryžového octu
1 zimná mrkva
1 veľká červená paprika
1 uhorka
1 mango
150 g špenát
1 pohár nakladaného sladkokyslého zázvoru
Čierne a biele sezamové semienka
1 ČL soli
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica vody
2 ČL ryžového octu alebo prírodného octu
1 ČL horčice alebo miso (fermentovaná fazuľová pasta)
1 ČL cukru
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Vegánske domace sushi Vuna

Chcete si spestriť piatkový večer? Už nehľadajte ďalej! Pripravte si vegánske sushi v dúhových farbách s Garden Gourmet vegánskym tuniakom. Nechajte sa inšpirovať a prekvapte svoju rodinu a priateľov týmto skvelým vegánskym sushi. Poďakujte nám neskôr!

Príprava

1. Uvarte sushi ryžu a zmiešajte s octom

Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Teplou, právě uvařenou rýži pokapejte octovou směsí a promíchejte. Rýži nechte vychladnout dokud nebude vlažná.

2. Pripravte si zeleninovú náplň a sceďte Vunu

Priveďte panvicu s veľkým množstvom vody do varu. Špenát veľmi krátko povarte, opláchnite pod studenou vodou, sceďte a osušte. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na tenké pásiky a blanšírujeme 30 sekúnd. Sceďte ich a opláchnite pod studenou vodou. Uhorku, papriku a mango nakrájajte na tenké pásiky.

3. Sushi ryžu rovnomerne rozložte na morskú rasu

Položte list morských rias na bambusovú podložku lesklou stranou nadol. Rovnomerne na ňu rozložte vrstvu uvarenej ryže a nechajte asi 2 palce morskej riasy nezakryté.

4. Rozdeľte Vunu na špenátovú vrstvu

Rozložte pás špenátových listov zľava doprava mierne nad stredom ryže. Na to rozdeľte pásik Garden Gourmet Vuna a prikryte listami špenátu.

5. Sushi pevne zrolujte a pripravte omáčku

Prúžky mrkvy, uhorky, manga a papriky úhľadne rozdeľte oproti Vune. Pomocou podložky na sushi prevaľte ryžu cez plnku a rolku prilepte 2 cm okrajom riasy.

6. Uzatvorte rolku, ozdobte ju a servirujte!

Sushi rolku nakrájajte ostrým nožom namočeným v horúcej vode na približne 2 cm plátky. Sushi podávajte na veľkom tanieri a posypte sezamovými semienkami! Sushi môžete doplniť nakladaným zázvorom, wasabi pastou, sójovou omáčkou alebo vyskúšajte náš kulinársky tip na dokonale sa hodiacu domácu omáčku na sushi! Vychutnajte si svoj domáci sushi výtvor!

chef_cooking

Kulinárske tipy

Pripravte si sushi omáčku!
Na prípravu sushi omáčky, ktorá sa dokonale hodí k tomuto receptu, budete potrebovať: 2 lyžice sójovej omáčky 1 lyžicu vody 2 lyžičky ryžového octu alebo prírodného octu 1 lyžičku horčice alebo miso (pasta z fermentovaných fazúľ) 1 lyžičku cukru.
Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
74.5 gramov
energie
478 kilokalórií
tuky
12.1 gramov
proteín
18.6 gramov