Cibuľu nakrájame na krúžky a reďkovky na tenké plátky. Oboje namarinujeme v limetkovej šťave.
Ingrediencie
Seznačně ružový Burger
Ak máte chuť na niečo veľké, šťavnaté, ale klasický burger vás už omrzel, dajte šancu našej verzii ružového burgru s Garden Gourmet Sensational burgrom. Vyskúšajte tip šéfkuchára a pripravte si ružové žemle, ktoré spoločne s nátierkou z červenej repy dodajú vášmu pokrmu farbu a očaria nejedného hosťa, ktorému ho budete servírovať!
Príprava
Fenikel a jablko nakrájame na tenko alebo nastrúhame. Premiešame s lyžicou majonézy a dochutíme soľou a korením.
Estragónová majonéza: zostávajúcu majonézu zmiešame s nadrobno nakrájaným estragónom.
Polovicu žemle opečieme na (grilovacej) panvici a štedro potrieme repnou nátierkou. Navrstvíme šalát z repy a estragónovú majonézu.
Garden Gourmet Sensational burger pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.
Na pripravené žemle položíme hamburgery, fenyklovú vňať, červenú cibuľu, reďkovky a rukolu. Potrieme lyžicou kečupu a estragónovou majonézou. Zakryjeme vrchnou časťou opečenej žemle.
Tipy šéfkuchára! Ružové žemle (7ks): 1 balenie zmesi na biely chlieb s droždím (450 g), 10 g repného prášku, 25 g masla, 300 ml vlažnej vody, 1 vajce, sezamové semienka/mak. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Vmiešame prášok z červenej repy do chlebovej zmesi a pridáme vodu a maslo. Premiesime a necháme kysnúť podľa pokynov na obale. Cesto rozdelíme na 7 rovnakých kusov, ktoré vytvarujeme do guličiek a umiestnime na plech. Potrieme vodou alebo ľahko rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami alebo makom. Necháme je opäť nakysnúť na dvojnásobný objem a pečieme cca 15 až 20 minút. Nátierka z červenej repy: 2 ks varenej repy spolu so 100 g cíceru a trochou olivového oleja rozmixujeme na krémovú nátierku a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.