Reďkovky nakrájame na tenko a namarinujeme limetkovou šťavou a soľou. Zmiešame wasabi s majonézou. Nakrájame shitake hríby.
Ingrediencie
Senzačne orientálny burger
Prekvapte svojich hostí týmto tajomným receptom na vegetariánsky burger, ktorý sa pripravuje z nášho šťavnatého a rastlinného Garden Gourmet Sensational Burger.
Príprava
Dužinu avokáda nakrájame na plátky a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Žemle rozkrojené na polovice opečieme na (grilovacej) panvici. Nakrájané shitake hríby sprudka osmažímem na panvici, pokvapkáme teriyaki omáčkou a odložíme bokom.
Zmiešame múku s mliekom a v zmesi obalíme nakrájané krúžky cibule. Obalené cibuľové krúžky osmažíme do hneda vo väčšom množstve slnečnicového oleja. Krúžky pložime na kuchynský papier, necháme vsiaknuť prebytočný olej a podľa chuti osolíme.
Sensational Burgery pripravíme na panvici podľa pokynov na obale.
Na spodnú časť žemlí natrieme wasabi majonézu. Vložíme hlávkový šalát, pripravené hamburgery, avokádo, shitake, fazuľové klíčky, reďkovky a znovu wasasabi majonézu. Priklopíme vrchnou časťou opečenej žemle.
Tip šéfkuchára
Čierne žemle (7ks): 1 balenie zmesi na biely chlieb s droždím (450 g), 10 g prášku z aktívneho uhlia, 25 g masla, 300 ml vlažnej vody, 1 vajce, sezamové semienka/mak. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Do chlebovej zmesi zamiešame prášok z aktívneho uhlia a pridáme vodu a maslo. Premiesime a necháme kysnúť podľa pokynov na obale. Cesto rozdelíme na 7 rovnakých kusov, vytvarujeme ich do guličiek a umiestnime na vymastený plech. Potrieme vodou alebo ľahko rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami alebo makom. Necháme ich opäť nakysnúť na dvojnásobný objem a pečieme v rúre cca. 15 až 20 minút.