Odrežte ružičky zo stonky brokolice. Pahýľ brokolice zľahka olúpte a použite vykrajovačku, aby ste z neho vytvorili „špagety“ alebo ho jednoducho nakrájajte nožom na tenké prúžky. Ružičky uvarte do chrumkava vo vriacej vode s trochou soli a krátko v nej blanšírujte „špagety“ alebo rezančeky. Opláchnite studenou vodou.
Ingrediencie
Brokolicový šalát s Veggie guličkami - bez plytvania
Vychutnajte si tento úžasný vegetariánsky šalát s Garden Gourmet Veggie guličkami a využite múdro zvyšky, ktoré vám pri varení vzniknú.
Príprava
Odrežte vršky mrkvy (cca 50 g). Opláchnite pod studenou vodou a osušte. Mrkvovú vňať pomeľte v kuchynskom robote alebo pomocou tyčového mixéra s cca. 200 ml extra panenského olivového oleja, 2 lyžicami vlašských alebo píniových orieškov, 2 lyžicami rastlinného (vegánskeho) syra a 1 strúčikom cesnaku. Dochuťte soľou, korením a citrónovou kôrou. * Vynikajúce na sendviči alebo v polievke. Uchovávajte v chladničke pod tenkou vrstvou olivového oleja alebo zmrazte to, čo zostalo, v malých porciách. * Samotnú mrkvu môžete mať dlhú dobu v priehradke na zeleninu. Mrkva, ktorá zoslabla, môžete posilniť tým, že ju namočíte do studenej vody a necháte v chladničke.
Tekvicu rozkrojte napoly, vydlabte semienka a varte 20 minút (nadbytočné tekvicové vlákna sa počas varenia rozpustia). Akonáhle budú semienka hotové, vynorí sa na povrch. Sceďte a osušte na kuchynskej papierovej utierke. Rozložte ich na plech s papierom na pečenie a pokvapkajte trochou olivového oleja. Posypte štipkou korenia, napr. koriandrom, kurkumou, kajenským korením a trochou soli. Semienka pečte asi 15 minút do chrumkava v rúre na 200 ° C, kým nezačnú trochu praskať. Nechajte ich vychladnúť a máte vynikajúcu chrumkavú zložku do šalátu.
Dužinu tekvice umyte a nakrájajte (nie je nutné) na kocky, tie rozmiestnite na pekáč, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a opekajte asi 20 minút, kým nebudú mäkké.
Jablko nakrájajte na mesiačiky a Garden Gourmet Veggie guličky smažte niekoľko minút na oleji dohneda (podľa návodu na obale).
Na taniere rozdeľte trochu šalátu z valeriány, kocky tekvice, mesiačiky jabĺk a ružičky brokolice. Navrch pridajte brokolicové „špagety“ a zeleninové guličky. Šalát pokvapkajte olivovým olejom, balzamikovým octom, citrónovou šťavou a pestom z pečenej mrkvy, alebo si pesto namažte na opečený krajec chleba. Šalát posypte opraženými tekvicovými semienkami.