Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Žiadny odpadový šalát

Brokolicový šalát s Veggie guličkami - bez plytvania

Serving 2 porciách
Trvanie 1 H. 15 MIN
Náročnosť náročné

Ingrediencie

1 brokolica
1 hrsť poľníčka
100 g tekvicových semienok (kúpených zvlášť alebo si ich vydlabte z tekvice podľa návodu)
2 lyžice pesta (kúpeného zvlášť alebo vytvoreného podľa návodu)
1 jablko
1 citrón
1 hrsť vlašských alebo píniových orechov
200 g tekvica
1 lyžica balzamikového octu
1 balenie Veggie guličky Garden Gourmet
skopírovať ingrediencie
ingrediencie skopírované!

Brokolicový šalát s Veggie guličkami - bez plytvania

Vychutnajte si tento úžasný vegetariánsky šalát s Garden Gourmet Veggie guličkami a využite múdro zvyšky, ktoré vám pri varení vzniknú.

Príprava

1. PRIPRAVTE BROKOLICOVÉ ŠPAGETY

Odrežte ružičky zo stonky brokolice. Pahýľ brokolice zľahka olúpte a použite vykrajovačku, aby ste z neho vytvorili „špagety“ alebo ho jednoducho nakrájajte nožom na tenké prúžky. Ružičky uvarte do chrumkava vo vriacej vode s trochou soli a krátko v nej blanšírujte „špagety“ alebo rezančeky. Opláchnite studenou vodou.

2. MRKVOVÁ VŇAŤ

Odrežte vršky mrkvy (cca 50 g). Opláchnite pod studenou vodou a osušte. Mrkvovú vňať pomeľte v kuchynskom robote alebo pomocou tyčového mixéra s cca. 200 ml extra panenského olivového oleja, 2 lyžicami vlašských alebo píniových orieškov, 2 lyžicami rastlinného (vegánskeho) syra a 1 strúčikom cesnaku. Dochuťte soľou, korením a citrónovou kôrou. * Vynikajúce na sendviči alebo v polievke. Uchovávajte v chladničke pod tenkou vrstvou olivového oleja alebo zmrazte to, čo zostalo, v malých porciách. * Samotnú mrkvu môžete mať dlhú dobu v priehradke na zeleninu. Mrkva, ktorá zoslabla, môžete posilniť tým, že ju namočíte do studenej vody a necháte v chladničke.

3. PRÍPRAVA TEKVICOVÝCH SEMIENEK

Tekvicu rozkrojte napoly, vydlabte semienka a varte 20 minút (nadbytočné tekvicové vlákna sa počas varenia rozpustia). Akonáhle budú semienka hotové, vynorí sa na povrch. Sceďte a osušte na kuchynskej papierovej utierke. Rozložte ich na plech s papierom na pečenie a pokvapkajte trochou olivového oleja. Posypte štipkou korenia, napr. koriandrom, kurkumou, kajenským korením a trochou soli. Semienka pečte asi 15 minút do chrumkava v rúre na 200 ° C, kým nezačnú trochu praskať. Nechajte ich vychladnúť a máte vynikajúcu chrumkavú zložku do šalátu.

4. PRÍPRAVA TEKVICE

Dužinu tekvice umyte a nakrájajte (nie je nutné) na kocky, tie rozmiestnite na pekáč, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a opekajte asi 20 minút, kým nebudú mäkké.

5. SMAŽTE VEGGIE GULIČKY DOHNEDA

Jablko nakrájajte na mesiačiky a Garden Gourmet Veggie guličky smažte niekoľko minút na oleji dohneda (podľa návodu na obale).

6. ZMIEŠAJTE VŠETKO A DOBRÚ CHUŤ!

Na taniere rozdeľte trochu šalátu z valeriány, kocky tekvice, mesiačiky jabĺk a ružičky brokolice. Navrch pridajte brokolicové „špagety“ a zeleninové guličky. Šalát pokvapkajte olivovým olejom, balzamikovým octom, citrónovou šťavou a pestom z pečenej mrkvy, alebo si pesto namažte na opečený krajec chleba. Šalát posypte opraženými tekvicovými semienkami.

Nutričné informácie

REFERENČNÉ HODNOTY

Per Serving

sacharidy
21.6 gramov
energie
455.7 kilokalórií
tuky
21.9 gramov
proteín
40.7 gramov