Predhrejeme si rúru na 200°C. Papriky pozdĺžne prekrojíme na polovice a zbavíme ich semienok. Rozprestrieme ich na plech otočené „otvorenou“ stranou nahor a pečieme ich v rúre asi po dobu 10 minút.
Ingrediencie
Plnené mexické papriky
Máte chuť oživiť svoj jedálniček o trochu exotiky? Vydajte sa s nami do slnečnej Strednej Ameriky a vyskúšajte náš recept inšpirovaný mexickou kuchyňou na lahodné plnené papriky pečené v rúre!
Táto netradičná verzia obľúbených slovenských plnených paprík poteší ako vegetariánov, rovnako tak aj mäsožravcov. Je totiž plná farieb, chutí a prevoňaná čerstvými bylinkami a korením. Príprava tohto vegetariánskeho receptu vám nezaberie veľa času, preto je recept ideálny ako napríklad rýchla večera alebo pohostenie pre návštevy. Väčšinu ingrediencií už určite budete mať doma, pri nákupe ale do košíka nezabudnite prihodiť ešte Garden Gourmet Veggie rezančeky a môžeme sa pustiť do varenia!
Príprava
Kým sa nám pečú papriky, my si zatiaľ ošúpeme a nakrájame cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Na kúsky nakrájame aj zostávajúcu papriku.
Teraz nastáva príprava plnky. Nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku osmažíme na panvici na troche olivového oleja spoločne so sušenými bylinkami – tymiánom, rozmarínom, cesnakovým práškom a chilli. Nakoniec pridáme plechovku na kocky nakrájaných paradajok a varíme na miernom ohni približne 10 minút.
Fazuľu a kukuricu scedíme, prepláchneme pod tečúcou studenou vodou, necháme chvíľu odkvapkať a pridáme k zmesi na panvici a necháme podusiť asi ďalších 5 minút.
Garden Gourmet marinované kúsky smažíme na miernom ohni za občasného miešania na troche olivového oleja po dobu 4–7 minút.
V poslednom kroku naplníme pečené papriky fazuľovou zmesou a na vrch dáme pripravené marinované mexickej kúsky. Naplnené papriky posypeme trochou strúhaného syra (prípadne môžete použiť aj vegánsku syrovú alternatívu alebo lahôdkové droždie, ktoré syrovú chuť náramne pripomína) a nakrájanou papričkou jalapeño. Necháme pár minút v trúbe zapiecť a potom sú plnené mexické papriky hotové. Necháme ich pár minút vychladnúť, aby sme si nespálili jazyk a môžeme ich vychutnávať. Dobrú chuť!.