Najskôr privedieme zeleninový vývar do varu. Paradajky olúpeme tak, že šupku naporcujeme a na niekoľko sekúnd ponoríme do mierne vriaceho vývaru. Ihneď ich vytiahneme, opláchneme pod studenou vodou a šupku z paradajok olúpeme. Paradajky nakrájame na malé kúsky a odstránime z nich semienka. Potom do vývaru pridáme klinčeky.
Ingrediencie
Mexická limetková polievka
Čo tak vyskúšať limetkovú polievku? Áno, počujete správne. Sopa de Lima alebo mexická limetková polievka je typickým jedlom z polostrova Yucatán na juhovýchode Mexika. Má mayský pôvod, ale na jej prípravu vám bude stačiť pár jednoduchých ingrediencií, ktoré sú bežne dostupné aj u nás. Je ľahká a osviežujúca, má korenie paprík a sviežosť limetiek – môžete si tak vychutnať hneď niekoľko lahodných chutí bez toho, aby vás príliš zasýtili a ešte vám ostane miesto na ďalší chod. Táto mexická polievka je teda ideálna ako predjedlo bez ohľadu na to, či je vonku zima alebo teplo. Namiesto kuracieho mäsa sme v našom recepte použili chutné kúsky Garden Gourmet Veggie grilovanej filety a spoločne v kombinácii s avokádom, limetkou, koriandrom a tortillou máte záruku, že výsledok nemôže byť iný, ako dobrý! Užite si to!
Príprava
Kúsky Garden Gourmet Veggie filety osmažíme na troche olivového oleja na miernej teplote približne 3-4 minúty a v polovici smaženia ich otočíme. Avokádo rozkrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, rozdelíme na polovice a ošúpeme šupku z avokáda. Ďalej si pripravíme jarnú cibuľku, červenú cibuľu a jalapeňo – nakrájame ich na tenké kolieska.
Tortilly nakrájame podľa vlastnej preferencie buď na trojuholníky alebo rezance, orestujeme ich na troche olivového oleja na panvici, kým nechytia jemnú hnedú farbu. Vývar dochutíme limetkovou šťavou.
A môžeme začať servírovať! Avokádo, zeleninu, papričku jalapeňo a Garden Gorumet Veggie filety rozdelíme na hlboké taniere. Na záver zalejeme ochuteným zeleninovým vývarom.
Ozdobíme červenou cibuľkou, jarnou cibuľkou a koriandrom, a posypeme chipotle alebo sušenou červenou paprikou. Podávame s vyprážanou tortillou. Dobrú chuť!
TIP NA ZBYTKY:
- Koriander je citlivá bylina, ktorá rýchlo zvädne. Tomu môžete zabrániť tým, že zviažete zväzok do vlhkého kuchynského papiera a potom ho uložíte do uzatvárateľnej plastovej nádoby v chladničke. Takto môžete svoje bylinky skladovať až o 3 dni dlhšie.
- Ak máte náhodou niekoľko papričiek jalapeno, alebo máte možnosť si ich ľahko kúpiť, môžete ich jednoducho konzervovať v zmesi konzervovaného octu, vody a soli. Veľa receptov nájdete na internete.