Celú tekvicu nakrájame na kocky a polovicu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka.
Ingrediencie
Cestoviny s tekvicou a veggie guličkami
Hľadáte dokonalý recept na jesenné sychravé počasie? Náš recept na zapečené cestoviny je presne to, čo potrebujete na zahriatie a pocit plného brucha! Zamilujete si kombináciu vašich obľúbených cestovín, zeleninovej omáčky z cukety, tekvice a paradajok, našich Garden Gourmet Veggie guľôčok a roztaveného syra! Takto chutí jeseň!
Príprava
Cuketu a paradajky si tiež nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno. Oberieme lístky tymiánu z vetvičiek a jemne ich nadrvíme.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Predhrejeme rúru na 200 ° C. Nakrájanú cibuľu, cesnak, tymián a zvyšnú tekvicu a cuketu osmažíme na panvici na troške olivového oleja. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 10 minút do zmäknutia.
Na vrch zmesi nastrúhame citrónovú kôru z 1/2 citróna. Pridáme paradajkovú pastu a nakrájané paradajky. Chvíľu restujeme a dochutíme soľou a korením.
Uvarenú tekvicu rozmixujeme do hladka, primiešame k dusenej zelenine a pridáme uvarené cestoviny. V prípade potreby zriedime zmes trochou vody.
V panvici rozpálime olivový olej a pripravíme Garden Gourmet guličky podľa návodu na obale. Cestovinovú zmes preložíme do zapekacej misy, na vrch dáme guličky a posypeme syrom. Všetko spolu zapečieme v rúre asi 5 minút, aby sa chute krásne spojili, syr sa na cestovinách roztopil a vytvoril peknú chrumkavú kôrku. Hotové cestoviny potom stačí len podávať a vychutnať si ich jedinečnú chuť! Prajeme vám dobrú chuť!